fbpx
M&K
Безплатна доставка над 100 лв

Как цветът на облеклото влияе върху настроението ни?

Може ли цветът, който носите, наистина да повлияе на настроението ви? Проучванията от психолози са категорични: цветовете могат абсолютно да повлияят на вашето настроение, поведение и дори на нивата на стрес.

Цветът е мощен инструмент за комуникация, а също така е един от начините, по които се самоопределяме. Цветът на облеклото ни служи като сигнал към другите; то им казва кои сме. Когато се обличаме всяка сутрин, си казваме кои целим да бъдем и как се надяваме да се чувстваме. Изследвания дават отговори за това как ефектът на цветовете се свързва с поведението на хората. Можете да изберете цвета въз основа на настроението, в което вече сте. Или можете да изберете цвета въз основа на настроението, в което ИСКАТЕ да бъдете.


Как да намерим цветовете, които ще ни паснат перфектно? Започнете с основните познания за “топли” и “студени” цветове и “неутрални” и “живи” нюанси. Тогава, започнете да експериментирате! Погледнете в гардероба си и вижте какви емоции предизвикват различните цветове във вас.

И така, как можете да изберете перфектния цвят за всяка ситуация? Ето някои цветови идеи за това какво да носите:

Оранжево
Ентусиазъм, внимание, щастие и енергия
Оранжевият цвят е открояващ се. Свързваме го с енергия и ентусиазъм, и това може да доведе до щастие, особено добре се отразява по време на есенния сезон.
Носете оранжево, когато искате да стимулирате ентусиазма, вдъхновението и да се настроите творчески!

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Жълто
Яркост, енергия, топлина и внимание
Носете жълто, когато искате да прегърнете радостта. Трудно е да се чувствате тъжни, когато сте заобиколени от този светещ нюанс, който толкова често свързваме цвета с пролетта и лятото. Това е идеалният цвят, когато имаш нужда от вдъхновение!
Носете жълто, когато имате нужда от оптимизъм и положителна енергия. Доказано е, че жълтият цвят помага да се концентрираме и фокусираме по-добре върху нещата.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Зелен
Късмет, природа, безопасност, свежест
Зеленото може да осигури усещане за спокойствие и безопасност. Цветът също отдавна символизира плодородието и късмета. Не кара очите да се преуморяват, което го прави добър избор за хора, които седят пред екран в продължение на много часове.
“Носете зелено, когато искате да се чувствате хармонични, балансирани и подновени.” Зелените нюанси са много подходящи за срещи с нови хора. Също така е страхотен цвят, с който целим да покажем започване на нов проект или впускане в нова глава от живота ни.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Червено
Гняв, любов, страст и сила
Червеното често е противоречив цвят и има тенденция да извежда силни емоции, както положителни, така и негативни. Някои култури използват червено, за да демонстрират просперитет, докато в други цветът загатва за опасност.
Носете червено, когато искате да се чувствате смели. Червеният цвят може да ви помогне да се откроите в тълпата, също така ще направите мощно впечатление, ако сте облечена в червено на първа среща. Червеното може да се разглежда като малко враждебно в работната среда, така че помислете два пъти, преди да го носите често на работното си място.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Синьо
Стабилност, продуктивност и спокойствие
Синьото е цветът на небето и океана. Поради тази причина носенето на син цвят отразява лоялност и стабилност. Съща така се свързва с интелекта. Може да помогне на нас и на хората около нас да се чувстват спокойни, тъй като има успокояващ ефект в стресови ситуации.
Носете синьо за увереност. Цветът има способността да облекчи тревогите, което го прави отличен нюанс за натоварена работна среда.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Лилав
Богатство, лукс, мистерия и въображение
“Днес лилавото е свързано с мистерията и фантастичното.”
Лилавото има дълга история с кралските особи и богатството, защото е било скъпо да се набави. Днес цветът по-скоро се свързва с мистерията и фантастичното.
Носете лилаво, когато искате да се чувствате уникални или специални. Подобно на червеното, този цвят ще ви накара да се откроите.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Розов
Романтика, доброта, спокойствие и грижа
С течение на времето розовото започва да се свързва с женствеността, интимността, топлота и грижа. Розовото обаче се е считало за “по-мъжки” цвят в началото на 20-ти век, докато ролите не се обръщат десетилетия по-късно. Изхождайки от това, че този цвят е смесица от червено и бяло, розовото може да се свърже както с мъжка, така и с женска енергия, въпреки половите стереотипи.
Носете розово, когато искате да покажете грижа и спокойствие. Извадете розовите дрехи от гардероба си за специални романтични поводи или тържества с близки.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Кафяв
Природа, изолация, сигурност, и сила
Кафявото се свързва с природата, така че носи усещане за сигурност. Кафявият цвят показва зрялост и може да се възприеме като скучен, ако се прекали с него, затова е най-добре да се комбинира с други цветове. По-светлите кафяви тонове са по-приятелски настроени.
Носете кафяво, когато искате да се усамотите, вместо да се откроявате. Съща така този цвят помага хората да ви се доверят по-лесно.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Черен
Мистерия, смелост, сила и елегантност
Тъй като черното абсорбира цялата светлина от цветовият спектър, то не се счита за цвят, а по-скоро за липса на цвят. Това усвояване на всички цветове може да се разглежда като ход на мощност и смелост.
Носете черно, когато искате да се чувствате силни. Черното не е толкова отблъскваща като червеният, но въпреки това лесно може да сплаши другите. Този цвят може да бъде полезен за работни среди, където искате да бъдете взети на сериозно или възприемани като авторитет.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Бял
Мир, чистота, невинност
Белият цвят говори за неутралност, безпристрастност и справедливост. Бялото придава усещане за новост, така че е хубав цвят, който да носите в първия ден на ново начинание или ако просто искате да се чувствате така, сякаш сте се впуснали в ново приключение.

Разгледай продукта като кликнеш на снимката

Дайте си достатъчно време да изследвате цветовете в гардероба си и ни оставете коментар за резултата! Кои цветове ви носят най-доброто настроение?

1 comment

Вашият коментар